TESTHEM

Pga Zeras kattungar kommer vi pausa allergibesök några veckor. När kattungarna blivit ca 5 veckor kommer vi välkomna både kattungeintresserade och allergibesök igen. 

Neva Masquerade (och sibirisk katt) är allergivänliga på så sätt att vissa allergiker tål kattrasen. För att veta om man tål kattrasen är det bra att besöka ett testhem. 

Vi är testhem!

 Välkommen hem till oss för att testa din allergi. Kontakta oss via kontaktformulären så kommer vi överens om en dag och tid som passar. Hos oss får du gosa med katterna och utsätta dig för allergener.

Vid besök: Tips från oss är att komma hit utan att ha tagit allergimediciner på några dagar. Ta gärna med ett örngott som du kan gnugga på katten och därmed ta hem lite allergener hem för att utsätta din kropp under en längre period.


Nedanstående text är hämtad från hemsidan för sibirisk katt, samma gäller för neva då raserna är syskonraser.

"Det har visat sig att Sibirisk katt är en ras som många kattallergiker kan tåla.

Mätningar på Sibirisk katt har visat att en del Sibiriska katter har mycket låga halter av det vanligaste kattallergenet Fel d1 (Feline domesticus allergen number 1) vilket gör att en del allergiker kan tåla dem. Övriga katter har halter som varierar från låga till normala värden, dvs ingen Sibirisk katt är helt utan ämnet Fel d1. Detta visar hur viktigt det är att testa sin allergi i testhem innan man köper sin katt. Sedan är det givetvis betydelsefullt att man testar hos den uppfödaren man tänker köpa sin kattunge ifrån och berättar för uppfödaren om sin allergi.

Fel d1 är ett glykoprotein som skapas i kattens saliv, tårar, skinn och anala körtlar. Fel d1 finns följaktligen bl.a. i kattens päls dit den kommer då katten slickar sig, och via skinnet samt i kattens avföring/kattlådan.

Kattungar producerar ytterst låga halter av Fel d1, men många visar en kraftig allergisk reaktion mot just kattungar. Det beror på ett protein som bildas när kattungarna diar. Om du testar i ett testhem med kattungar så kan det bli missvisande resultat.

Många av oss som har Sibirisk katt har erfarenheter av att man kan bli allergisk mot vissa kattindivider eftersom nivån av Fel d1 varierar mellan individer, så det kan löna sig att träffa fler katter om man reagerat på en Sibirisk katt.

Det finns flera andra kattallergener men på dessa har man inte gjort mätningar. Fel d1 är dock det absolut vanligaste allergenet som framkallar en allergisk reaktion hos människor mot katt."

© 2020 Pointes & Tutus - Balettskola. Alla piruetter reserveras..
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång