Att ställa ut sin katt

Att ställa ut sin katt är otroligt roligt - iallafall om du frågar mig! 
Förutom att du lär dig mer om din kattras, andra kattraser och katter överlag så får du träffa massor med kattintresserade människor från hela Sverige och även från andra länder. Detta gör att du hittar vänner som du annars aldrig kanske skulle ha funnit! 
För mig är själva tävlingsdelen väldigt roligt då jag är en tävlingsmänniska MEN det bästa med utställningshelger är ändå att få umgås med likasinnade och prata katt i en hel helg - det roligaste som finns! 

I början kan utställning upplevas svårt då det är mycket att tänka på och lära sig. Men min erfarenhet av sibbe- och nevafolk är att alla är väldigt hjälpsamma och snälla - precis det man behöver som nybörjare!

Är du intresserad av att ställa ut din katt som du köpt från oss? Säg bara till, jag stöttar dig/er mer än gärna! 
Jag har utrustning att låna ut ifall du/ni vill prova på utställning!

Sveraks hemsida kan du läsa mer om utställning, vad som gäller och vad  man behöver tänka på.

På utställningen får katten en grundbedömning utifrån hur den ser ut i linje till rasstandarden. Efter grundbedömningen tävlar katten mot sina motståndare, det finns flera tävlingsmoment.

I slutet av dagen är det alltid en final där katten tävlar om Best In Show (BIS). Här är tävlingsnerverna alltid som värst - "Tänk om min katt blir dagens bästa!!!"

TIPS! 
När du köper din kattunge är det bra att miljöträna den från start, sannolikheten att den tycker att utställning är roligt är mycket större om den är van olika miljöer och främmande människor. Ett bra sätt att miljöträna är att ta med katten till djuraffären, gå på koppelpromenader samt ta med den hem till bekanta. 
Låt också "främmande" hantera katten, ex. hålla i den, kamma den, vrida och vända på den (se bilder ovan - exempel på hur domaren håller i katten). 

© 2020 Pointes & Tutus - Balettskola. Alla piruetter reserveras..
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!