Om oss

Mitt namn är Sanna Hortlund, jag är 23 år gammal och bor i en liten kommun i Norrbotten som heter Älvsbyn. Tillsammans med min sambo och våra två katter och en kanin bor jag i en villa på ett trevligt bostadsområde. Vi skaffade vår första katt, en sibirisk katt, i början av 2017. Att köpa sibbe var ett enkelt beslut - vi behövde en kattras som min allergiska sambo Jonathan tålde. Zelda, som hon fick heta, blev snabbt vår stora kärlek och jag som varit rädd för katter blev omvänd och snabbt intresserad samt förstod att detta skulle bli mitt stora intresse. Eftersom att Zelda kastrerades i ung ålder så bestämde vi oss för att köpa en till katt, en hane, som jag ville låta bli en avelshane. I början av 2018 flyttade Neva masqueraden Zed hem till oss. Zed visade sig vara en perfekt utställningskatt både i temperament och utseende, han har därför under sina få levda år vunnit många fina priser och titlar. I augusti 2019 flög jag till Finland och hämtade hem min första avelshona - Zera! 

I slutet av 2019 somnade vår högt älskade Zelda in efter en tid med sjukdom. Saknaden hos oss alla är fortfarande gigantisk men vi minns henne med värme, tack vare henne har vi idag två underbara katter!

Mitt mål är att föda upp rastypiska, friska och sociala katter som ska förgylla hushåll med kärlek och skratt. Jag lägger stor vikt vid dig/er som person och vad ni kan erbjuda er nya familjemedlem för vardag. Mina katter lever som innekatter med tillgång till inhängnad kattgård, jag ser därför helst att katterna jag föder upp får leva som innekatter. För mig är det väldigt viktigt att jag får ta del av kattens liv även efter att den flyttat från oss.

 

 

Historien bakom "SE*Trizeratops"

 När jag hämtade hem Zera från Finland hade jag inte bestämt något namn till henne ännu. När jag för första gången fick träffa henne så tyckte jag direkt att hon lät som en dinosaurie! Jag spann vidare på den tanken och mindes då min favoritfilm från det jag var liten, "Landet för länge sedan". I den filmserien finns det en kaxig triceratops-tjej som heter Cera och då blev det självklart - min egna lilla dinosaurie skulle heta Zera. Z i början blev också självklart då våra två andra katter började på Z. 
Så 2020 när jag skulle välja stamnamn så fick det bli till äran för min älskade Zera, min första avelshona! Så välkommen till vår kattuppfödning influerad av dinosaurier!

© 2020 Pointes & Tutus - Balettskola. Alla piruetter reserveras..
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!